Представете си едно традиционно българско семейство, събрано около масата вкъщи. Децата нетърпеливо разглеждат картите на БУКВАРИНО – игра, която предлага не само забавление, но и важни уроци от историята на България с едни от най-значимите български личности.

Как се роди идеята за игра с българската история?

Всичко започва преди няколко години, когато група ентусиасти от сдружение Азбукари осъзнават, че много деца израстват в свят, в който знанията за българската история и култура постепенно се изгубват. Те искат да направят нещо значимо, което не само да образова, но и да възпитава любов към родината. Така се ражда идеята за Букварино.

Искахме да създадем нещо, което да бъде не просто игра, а истинско пътешествие във времето,” разказва един от създателите на Букварино. “Искахме децата да се гордеят със своята история и да научат важни уроци по начин, който ще ги вдъхнови и запали.”

Магията на Букварино

Веднага щом децата започнат да играят Букварино, те се потапят в един свят, изпълнен с исторически събития, значими личности и културни традиции. Въпросите и задачите в играта не само провокират мисленето, но и разпалват любопитството към миналото.

Ето какво споделя една от хилядите майки, закупила БУКВАРИНО:

“Откакто започнахме да играем Букварино, децата ми постоянно говорят за Левски и Раковски. Интересуват се от историята на страната ни и често питат за още информация, която да им дам. Виждам как знанията, които придобиват, ги правят по-уверени и горди българи.”

Семейни моменти за забавления и знания

Най-красивото в Букварино е, че играта обединява семейството. Времето, прекарано в игра, се превръща в моменти на смях, дискусии и съвместни открития. Родителите не само наблюдават, но и активно участват, като споделят своите знания и истории. Това укрепва връзката между родители и деца и създава топли семейни моменти и спомени.

Една вечер, докато играехме, осъзнах колко много сме пропуснали да говорим с децата за нашето минало,” разказва един от бащите изпробвали играта. “Благодарение на Букварино, тези разговори вече са част от нашето ежедневие. Сега се чувствам по-добре, че децата ми растат с любов към родината.

А какво казват децата, които играят БУКВАРИНО?

Букварино вече е докоснала живота на над 100,000 деца. В поредица от видеа изпратени до Сдружение Азбукари се вижда как с ентусиазъм и усмивки хиляди деца разказват за наученото от българската история и разпознават значимите личности от нашето минало.

Сплотени семейства и знаещи деца

В свят, който все повече се откъсва от корените си, Букварино е една светлина, която води децата обратно към българската история и култура. Тя не е просто игра, а мост между поколенията, който укрепва семейните връзки и възпитава любов към родината.

Присъединете се към хилядите семейства, които вече са открили магията на Букварино. Подарете на децата си възможността да изживеят българската история по един уникален и вълнуващ начин. Защото с Букварино всяка игра е ново приключение, а всяко приключение е крачка към знанието и любовта към България.

С всяка покупка на играта помагате на мисията на Сдружение Азбукари да насърчава и подкрепя талантливите деца и да ги вдъхновява да не изоставят мечтите си.

Образователна игра
"Букварино"

39.00 лв.

Комплект
"Азбука"

56.00 лв.

Комплект "УЧИ И СЕ
Развивай"

71.90 лв.

Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes